Biodynamisk kranio-sakral terapi

Biodynamisk kranio-sakral terapi (BKST) kan anvendes på babyer, børn og voksne.

Den biodynamiske behandling arbejder i resonans, går derfor dybere ind i kroppen og får på den måde kroppens egen selv-helbredende kræfter/evner til at virke.

Biodynamisk kranio-sakral terapi er en gren af osteriopati. Der arbejdes i osteopatien med muskler, led, organer og bindevæv. Den biodynamiske retning udspringer af Dr. William Sutherlands arbejde i de sidste år af hans liv og bygger på hans mange års erfaring. Han opdagede at kraniets knogler var formet, så de var i stand til at ånde og bevæge sig, uanset alder.

Biodynamisk er et græsk ord, sammensat af bio = liv og dynamisk = energi. Det vil sige, at der arbejdes med livsenergien i kroppen. Behandlingsformen er rettet mod hele kroppen og ikke kun området mellem kraniet (kranio) og korsbenet (sakral/sakrum). 

Selve behandlingen sker uden megen berøring. Den er beroligende, nænsom, blid, afslappende, smertefri og behagelig. Behandlingen foregår ved, at du ligger på en briks, fuldt påklæde. Alt efter ønske og behov kan der sættes blid musik på. Jeg vil sørge for, at du ligger godt tilrette, med puder og tæpper. Dette vil hjælpe dig til at koncentrere dig om at slappe af i kroppen. 

Det kan være, du oplever, at mine hænder ikke flytter sig så meget. Måske mærker du noget i kroppen et helt andet sted, end hvor jeg har mine hænder. Dette er helt normalt og ok. Der foregår en masse på celleplan – og vores krop har fuldstændig styr på, hvad der sker, og hvad kroppen er klar til, at der sker.

Vores ”tænke-hjerne” bliver nød til at give op og begynde at slappe af.

Alle mennesker og alle kroppe er helt unikke – derfor er det meget vigtigt, at alle behandles forskelligt.

Jeg ser på det hele menneske og ikke kun symptomerne.

Kroppen er en helhed.  Hvis der er ubalance bare èt sted – kan det påvirke hele kroppen. Sygdom er et udtryk for, at kroppen er i ubalance og det kan komme til udtryk ved smerte, feber, udslæt, stress, træthed, angst – alle symptomer, der fortæller os, at systemet/kroppen er i ubalance.

Kroppen vil rigtig gerne høres – så kroppen selv kan slippe og forandre, der hvor spændinger er opstået. Spændinger kan  skyldes slag eller fald, men stress og andre sygdomme påvirker også kroppen.

Kroppen husker.  Under de rette omstændigheder kan kroppen forandre sig- måske helt slippe de blokeringer, som du har.

BØRN:
Det er en stor gave at få lov til at lægge hænderne på et lille barn og på den måde være vidne til at dette fantastiske væsen udfolder sig.
Den biodynamiske kranio-sakral terapi er baseret på embryologi og de kræfter som styrer fosterets udvikling. Disse skabende kræfter, er faktisk de samme kræfter som kæmper for at vores krop heles resten af  livet.

Når jeg som behandler møder et barn, er jeg helt tær på disse skabende og selv-helbredende kræfter, som har udviklet barnet fra undfangelsen til fødsel.
Der er endnu ikke så mange lag som har lagret sig oven på barnets oprindelige tilstand, hvilket gør det nemmere for barnet at genfinde sin balance.

KOMBINATION af BEHANDLINGER:
De behandlingsformer som jeg tilbyder, kan alle kombineres. 
Man kan vælge at få en massage på ryggen/armene og afslutte med BKST, eller starte med Acess Bars og afslutte med BKST.
Mulighederne er mange, så du kan enten ringe til mig eller skrive det i note feltet når du bestiller.
Det er muligt at vælge 50 eller 60 minutter.

Jeg har taget mine kurser igennem: Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral terapi v. Heather Smith og Anni Jørgensen